Turcia » Regiuni

Alanya
gallery thumbnail
Alanya este un oraș în sudul Turciei, pe litoralul Mării Mediterane, situat la 140 km est de Antalya. Populația orașului (împreună cu suburbiile) e de cca 400 mii de locuitori. Alanya este centru administrativ al districtului omonim din provincia Antalya. Începînd cu anii 1980 Alanya devine un important centru turistic (vizitată în special de turiștii cu venituri medii din Europa Centrală, Europa de Nord și fosta URSS). De la Alanya spre est, se intindea altadata Cicilia, cuib de pirati negustori de sclavi. La casatoria sa cu Cleopatra, Marc Antoniu i-a dat in dar Cicilia, bogata in ogoare si paduri. Situata pe o peninsula, Alanya este inconjurata de plaje cu nisip fin, care atrag turistii tot atat de mult ca si peisajul urban pitoresc, specific otoman. Foarte frecventate, plajele au pe margini hoteluri si restaurante construite in ultimii ani. Coastele stancoase, impadurite, maresc farmecul peisajului. Grote numeroase se deschid printre stanci, unele impodobite cu stalactite(Damlatas). Spre est de Alanya, plajele sunt mai putin aglomerate si tarmul este franjurat de golfulete minuscule, cu petece de nisip. Orasul, construit in trepte pe coasta muntelui, este presarat cu monumente turcesti: langa port, turnul Kizil Kule(Turnul rosu), datand din 1226, adaposteste un muzeu etnografic. Citadela era aparata de ziduri masive. In satul adiacent Ehmediye se pastreaza un mausoleu din epoca seleucida. Pe varful dealului, castelul din Alanya ofera privelistea grandioasa a orasului si a tarmului stancos.
Antalya
gallery thumbnail
Antalya este un oraș în sudul Turciei, situat la poalele munților Taurus, pe litoralul Mării Mediterane. Are o populație (împreună cu suburbiile) de cca 700 mii de locuitori.[1] Este centru administrativ al provinciei cu același nume și una din cele mai importante stațiuni de pe litoralul mediteranean (fiind supranumită și capitala „Rivierei turcești”). Printre obiectivele turistice majore se numară Muzeul regional al Antalyei (cu o bogată colecție arheologică), cartierul vechi al orașului, numit Kaleiçi, unde se află porțile împăratului Hadrian (sec. II), muzeul Kaleiçi (în incinta fostei biserici ortodoxe Sf.Gheorghe), mai multe moschei din perioada otomană, printre care și ruinele moscheii Korkut construită în secolul al II-lea ca și templu roman, transformat ulterior în biserică creștină și apoi, în secolul al XV-lea, în moschee ș.a. Este un important port și aeroport internațional.
BELEK
gallery thumbnail
Belek is a township with own municipality in Serik district in Turkey's Antalya Province. The local population varies between 750 and 10,000 in low and high season, respectively. Belek is one of the centers of Turkey's tourism industry and is as such home to more than thirty four-star and five-star hotels and many other accommodation, services and entertainment facilities. Belek is a developing golf center of Turkey. In 2012 it became the host of the biggest golf tournament ever to take place in Turkey,[1] the Turkish Airlines World Golf Final. The Kurşunlu Waterfall is a place in Belek. There are over 100 bird species living by this natural wonder. The hidden cave at the back of the waterfall is a popular place for visiting. Near Belek there is the Hellenistic city of Perge, which is rated second after Ephesus and the great amphitheater of Aspendos that still today can hold over 15.000 spectators.
Bodrum
gallery thumbnail
Бодрум – самое молодежное и тусовочное место во всей Турции. Курорт имеет всю инфраструктуру с отелями, магазинами, рынками, ресторанами и барами. Предлагает множество водных развлечений: виндсерфинг, параселинг, водные лыжи и мотоциклы. Главные достопримечательности: замок Святого Петра, Ворота Миндоса, Амфитеатр, Гробница Мавсола, верфь Милта...
Kemer
gallery thumbnail
Kemer este un oraș în sud-vestul Turciei, situat pe litoralul Mării Mediterane, la poalele munților Taurus. Are 12 mii de locuitori (2007) și este centru administrativ al districtului cu același nume din provincia Antalya și o importantă stațiune turistică. Portul oferă facilități pentru practicarea sporturilor nautice iar pe faleza din apropierea portului se află multe magazine, cafenele, restaurante și baruri cochete. Golful cu vegetația bogată și plajele întinse fac din Kemer una din cele mai populare stațiuni de pe Riviera Turcească.
Side
gallery thumbnail
Această staţiune litorală este situată la 50 km la est, de Antalya şi este una dintre regiunile cu cea mai bogată istorie, vizibilă la fiecare pas. Deşi nu se ştie exact cum a fost întemeiată, în secolul 7 Î.Hr, aceasta era un târg de sclavi. Denumirea a fost căpătată de la merele cultivate în această zonă, care sunt foarte răspândite, alături de portocale, lămâi, grapefruit şi bumbac. Aici se află şi cel mai mare amfiteatru din întreaga Anatolie, cu o capacitate de 20 de mii de spectatori. Din păcate, din scenă au rămas doar ruine, deoarece în perioada dezvoltării oraşului, acesta a fost folosit ca sursă de materiale de construcţie. Totuşi tribunele cu 60 de rânduri de scaune au rămas total intacte. De asemenea, în apropiere, în Aspendos se află încă un amfiteatru, unde are loc anual Festivalul de Teatru al Anatoliei. Printre monumentele istorice locale se numără şi apeductul, care transporta apa din izvoarele îndepărtate, ruinele acestuia existând încă şi astăzi. Interesante sunt şi meterezele impozante, care îi întâmpină pe vizitatorii oraşului, cu două turnuri, amplasate de fiecare parte a intrării. Statuile, care au fost cândva amplasate pe aceste turnuri, pot fi văzute în muzeul local, care se află în clădirea fostelor băi romane şi care adăposteşte şi alte numeroase capodopere din antichitate. Aici puteţi găsi tot ce este necesar pentru o vacanţă plăcută. O plajă lungă nisipoasă, marea care îmbie la scăldat, pensiuni şi hoteluri mici, perfecte pentru o cazare plăcută, precum şi străduţe medievale populate de magazine cu suveniruri şi cafenele.
Prognoza meteo
Curs valutar