Sri Lanka » Regiuni

Bentota
gallery thumbnail
Bentota este oras din Sri Lanka, tara insulara asiatica, situata in sudul Asiei, in Oceanul Indian. Orasul este situat pe coasta nordica a districtului Galle din Provincia de Sud, la confluenta dintre mare si Raul Bentota. Regiunea este faimoasa pentru plajele sale aurii. Orasul este o atractie turistica foarte populara, faimos in special printre turistii straini. Bentota are hoteluri recunoscute pe plan mondial, si gazduieste faimosul Sri Lankan Jeweler Aida. Statiunea are o pozitie foarte buna, in peninsula dintre Raul Bentota si mare, fiind oarecum izolata si inconjurata de plaje cu palmieri. Statiunea a dezvoltat numeroase facilitati pentru turisti, inclusiv un centru pentru practicarea sporturilor de apa. Bentota detine arta antica a vindecarii numita Ayurveda.
Colombo
gallery thumbnail
Colombo ( Sinhala : කොළඹ , pronunțat [kolombo] ; Tamil : கொழும்பு ) este cel mai mare oraș și capitala comercial, industrial și cultural din Sri Lanka . Acesta este situat pe coasta de vest a insulei și adiacente la Sri Jayawardenepura Kotte suburbie sau capitala parlamentului de Sri Lanka. Colombo este, de asemenea, capitala administrativa a Western Province, Sri Lanka și capitala districtului de Colombo District . Colombo este adesea menționată ca fiind capitala din Sri Jayawardenapura Kotte este un oraș satelit de Colombo. Colombo este un loc ocupat și vibrante, cu un amestec de viața modernă și clădiri coloniale și ruine [ 2 ] , cu o populație de aproximativ 752,993 în limitele orașului. A fost capitala politică a Sri Lanka, înainte Sri Jayawardenepura Kotte. Datorită sale de mare port și poziția sa strategică de-a lungul mare est-vest rutele de comerț , Colombo a fost cunoscut pentru comercianți vechii acum 2000 de ani. Acesta a fost făcut capitala insulei Sri Lanka, atunci când a fost cedată Imperiului Britanic în 1815, [ 3 ] și de statutul său de capital a fost reținut în cazul în care națiunea a devenit independentă în 1948. În 1978, când funcțiile administrative au fost mutate în Sri Jayawardenepura Kotte, Colombo a fost desemnat ca fiind capitala comercială a Sri Lanka. Ca multe orașe, mediul urban Colombo se extinde mult dincolo de limitele unei singure autorități locale, care să cuprindă alte municipale consilii și urbane. Principalul oraș este acasa, la o majoritate de birouri corporative Sri Lanka, restaurante si locuri de divertisment. [ 4 ] repere celebre din Colombo includ Galle Face Green , Viharamahadevi Park , plaja Mount Lavinia, precum și Muzeul Național.
Dambulla
gallery thumbnail
Dambulla este un oraș mare, situat în districtul Matale , Central Province din Sri Lanka , situat la 148 km nord-est de Colombo și 72 km nord de Kandy . Datorită locației sale la un important nod, este centrul de distribuție de legume din țară. Atracțiile importante din zonă includ cea mai mare și mai bine conservat complex rupestru templu din Sri Lanka, și Rangiri Dambulla International Stadium , faimos pentru a fi construit în doar 167 zile. Zona are, de asemenea, cea mai mare de cuart roz gama de munte în Asia de Sud , și lemn de Fier pădure, sau Na Uyana Aranya . Ibbankatuwa site-ul de înmormântare preistorice lângă peșteră Dambulla templu complexe este cel mai recent site-ul arheologic de importanță istorică semnificativă a găsit în Dambulla, care se află la 3 kilometri de temple pestera care fac dovada prezenței civilizațiilor indigene cu mult înainte de sosirea de influență indian pe insula națiune.
Kandy
gallery thumbnail
Kandy ( Sinhala : මහ නුවර Maha Nuvara , pronunțat [mahanuʋərə] ; Tamil : கண்டி , pronunțat [kaɳɖi] ) este un oraș mare in Sri Lanka , situat în provincia Central , Sri Lanka . Acesta este al doilea cel mai mare oraș din țară după Colombo . A fost ultima capitala a erei vechi regii "de Sri Lanka. [ 1 ] Orașul se află în mijlocul dealurilor din platoul Kandy, care traversează o zonă de plantații tropicale, mai ales ceai. Kandy este atât un oraș administrativă și religioasă și este, de asemenea, capitala provinciei Central . Kandy este casa de Templul de relicva Tooth ( Sri Dalada Maligawa ), unul dintre locurile cele mai venerabile pentru comunitatea budist din Sri Lanka și din întreaga lume. Acesta a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO în 1988. [ 2 ]
Negombo
gallery thumbnail
Negombo se află aproape de aeroport, fiind prima destinaţie a vizitatorilor care doresc să se odihnească după călătoria obositoare cu avionul. Sunt aici plaje largi, hoteluri, restaurante, firme de închiriere a automobilelor sau motocicletelor şi companii care organizează diverse excursii. Plajele sunt liniştite, pe alocuri nu prea curate, dar au în ansamblu o înfăţişare plăcut tropicală. Această regiune a fost foarte puţin afectată de tsunami. La Negombo trăiesc foarte mulţi creştini srilankezi denumiţi Karavas, care şi-au ridicat peste tot mici capele. Olandezii au construit aici un canal cu numele de „Canalul lui Hamilton“ şi făceau în zonă comerţ cu mirodenii, mai ales cu scorţişoară, care creşte aici din belşug. Localnicii se ocupă, ca şi în trecut, cu pescuitul, Negombo fiind ani de-a rândul unul dintre cele mai importante porturi pentru vasele de pescuit din zonă. Ambarcaţiunile utilizate în mod tradiţional de oamenii locului se numesc „oruwa“ şi sunt un fel de catamarane speciale, construite din trunchiuri de copaci scobite. Acestea se folosesc şi în ziua de azi. Staţiunea Negombo are două componente – plaja şi oraşul propriu-zis. Plaja este lungă de câţiva kilometri, de-a lungul ei fiind construită o stradă cu numele de Lewis Palace (astăzi Porutota Road), pe care sunt o mulţime de mici magazine, baruri şi restaurante. Pe aceeşi stradă veţi vedea însă şi gunoaie, capre şi ciori. În centrul oraşul se află poşta, casele de schimb valutar, internet. Din păcate, cel mai probabil nu veţi putea plăti aici cu cărţile de credit internaţionale. Tot în centru sunt gara şi autogara, la mică distanţă una de alta.
Nuwara Eliya
gallery thumbnail
Nuwara Eliya ( Sinhala : නුවරඑළිය [Nu ː rɛli ː jə] ; Tamil : நுவரேலியா ) este un oraș, în țară deal din provincia Central, Sri Lanka . Numele orașului sensul este "oras pe câmpie (teren de masă)" sau "orașul de lumină". Orașul este capitala administrativă a Nuwara Eliya District , cu un peisaj pitoresc și clima temperata. Acesta este situat la o altitudine de 1868 m (6128 ft) și este considerat a fi cea mai importantă locație pentru producția de ceai din Sri Lanka . Orasul este trecut cu vederea de către Pidurutalagala , cel mai înalt munte din Sri Lanka.
Sigiriya
gallery thumbnail
Sigiriya (Lion Rock, Sinhala : සීගිරිය , pronunțat vedea-Gee-REE-yah) este situat în centrul Matale districtul de provincia Central , Sri Lanka într-o zonă dominată de o coloană masivă de piatră de aproape 200 de metri de mare. În conformitate cu vechi cronica Sri Lanka Culavamsa site-ul a fost ales de regele Kasyapa (477-495 AD), pentru noua sa capitală. El a construit palatul său pe partea de sus a acestui piatră și decorate laturile sale cu fresce colorate. Pe un mic platou la aproximativ jumatatea drumului pe partea din această stâncă a construit o poarta de acces sub forma unui leu enorm. Numele acestui loc este derivat din această structură-Sīhāgiri, Lion Rock. Capitalul și palatul regal au fost abandonate după moartea regelui. Acesta a fost folosit ca o manastire budista până în secolul al 14-lea. [ 1 ] Sigiriya astăzi este un UNESCO enumerate Patrimoniului Mondial site-ului . Acesta este unul dintre exemplele cele mai bine conservate de urbanism vechi. [ 2 ] Acesta este site-ul istoric cel mai vizitat din Sri Lanka. [ 3 ]
Prognoza meteo
Curs valutar