Seychelles » Regiuni

Denis Island
gallery thumbnail
O incantatoare insula de corali din Seychelles, Denis este amplasata ca o bijuterie rara intr-o mare de safir. Insula Denis este o superba proprietate privata, care ofera cele mai bune servicii si facilitati pentru oaspetii aflati in luna de miere. Se spune despre insula Denis ca este locul cel mai potrivit, dintre toate insulele arhipelagului Seychelles, pentru pescuitul oceanic, scuba-diving si snorkelling. Are o capacitate de cazare de doar 25 de bungalouri. Pe insula Denis veti gasi o concentratie uriasa de palmieri si cocotieri, localnicii ii ingrijesc in mod deosebit, asta si ca urmare a faptul ca insula a fost transformata in parc national in anii de dupa dobandirea independentei. In fond, natura este bunul cel mai de pret al intregului arhipelag. Denise Private Island ofera intr-o atmosfera exotica un restaurant principal, crama, terasa, cina privata pe plaja, bar, programe sportive, piscina exteriora, evenimente corporate, sporturi acvative, centru Welness, magazin, sala de fitness, organizare excursii, librarie. Viata este mai activa ziua, iar o seara perfecta pe insula Denis poate inseamna o cina privata pe plaja, la lumina lumanarilor.
Desroches Island
gallery thumbnail
Desroches Island Seychelles oferă spații de cazare moderne , grădini tropicale și palmieri franjuri plaje cu nisip alb. Resortul de aici va ofera cazare in suite și vile, zone de relaxare și terasă cu vedere la grădină , piscină sau la mare. Tot aici veti gasi centu spa, restaurnat si bar. Pe langa inotul in apele sclipitoare ale Oceanului Indian mai puteti face snorkeling la recifurile de corali sau pescuit. Este inconjurata de 14 kilometri de plaje cu nisip alb si are cea mai mare suprafata acoperita de cocotieri din Seychelles. Mai mult decat atat, este inconjurata de 70 de kilometri de recif colorat. Seara relaxare si intimitate, destinatia este perfecta pentru cei care sunt in luna de miere.
Fregate Island
gallery thumbnail
Fregate este o insulă privată care face parte din arhipelagul republicii Seychelles, o țară divizată între 115 astfel de întinderi de pământ răsărite din apa Oceanului Indian, în apropierea Africii. Pornind de la cadrul natural în care se găsește insula și terminând cu beneficiile pe care le oferă dezvoltatorul, destinația e unul dintre cele mai apreciate locuri de turism privat din lume. La 20 de minute de zbor cu elicopterul de capitala Seychelles, Victoria, Fregate abundă în vegetație și faună exotică. Se găsește delimitată de șapte dintre cele mai frumoase plaje din zonă, fiecare amenajată sau dimpotrivă, păstrată în forma ei naturală, pentru un anumit tip de relaxare. De altfel, Anse Victorin, o întindere de nisip fin, păzită de palmieri și stânci de granit, a adunat aprecierea mai multor publicații de prestigiu ca plaja numărul 1 din întreaga lume. Anse Bambous este apropiată de una dintre vile și de piscinele resortului, în timp ce Anse Macquereau reprezintă locul locul izolat al insulei, singura dintre cele șapte care vine cu un semn „Rugăm nu deranjați“. Desigur și atracțiile sunt pe măsură. Bucătăria tradițională folosește exclusiv preparate locale, fructele și legumele fiind adunate chiar din grădinile de pe insulă. Mango, papaya, guava sau nucile de cocos sunt îngrijite de echipe de pomicultori care se ocupă și de sera proprie a resortului. Un bucătar stă permanent la dispoziția invitaților, ținând o evidență strictă a plăcerilor culinare ale fiecăruia. Prânzul, cina sau micul dejun se iau în locuri special amenajate, în apropierea celor mai frumoase peisaje de pe Fregate Island. Scuba diving, navigație sau pescuit, plimbări prin vegetația Muntelui Signale, tenis, fitness sau cursuri de yoga stau la dispoziția turiștilor ca modalități de ocupare a timpului liber. The Rock este locul perfect de relaxare, un petic paradiziac format dintr-o cascadă naturală și bazine cu apă dulce în care specialiștii insulei au amenajat un spa care folosește exclusiv produse organice.
La Digue Island
gallery thumbnail
Este o insulă din Seychelles aproape izolată, a treia cea mai mare insulă locuită, cu o populaţie de aproximativ 2000 de persoane. Nu deţine un aeroport, aşa că, singura cale de acces este cu feribotul. Are o suprafaţă de 10 km pătraţi, deci, se poate vizita liniştit într-o zi, cu bicicleta. Este un paradis al păsărilor exotice, a naturii sălbatice, a pădurilor de orhidee şi a tuturor celor pasionaţi de scufundări şi de viaţa de sub mare. Pe lângă aceste frumuseţi naturale şi a construcţiilor moderne cu care suntem obişnuiti, La Digue este un loc renumit pentru tradiţiile care încă se păstrează: băutura se serveşte în coajă de nucă de cocos şi poţi face liniştit o plimbare pe o plută din paie, cum se folosea cu câteva sute de ani în urmă.
Mahe Island
gallery thumbnail
Insula Mahe este cea mai mare insulă din Seychelles, situată in nord-estul ţării. În Mahe se află capitala ţării, Victoria şi este concentrată 90% din populaţia ţării. Insula a fost numită astfel după Mahe de Labourdonnais, guvernator al lui Mauritius. Mahe este centrul economic şi policic al lui Seychelles, dar şi-a păstrat farmecul şi frumuseţea naturală. Există peste 75 de plaje risipite pe toată intinderea insulei. Plajele sunt idilice, cu nisip fin, mărginite de palmieri. Nordul şi estul insulei sunt cele mai locuite, şi tot aici se află şi aeroportul internaţional, deschis în 1971. Principalele obiective turistice sunt: orasul Victoria, al cărui tur se poate face pe jos - cel mai important punct turistic este Turnul cu ceas; cel mai înalt varf din Mahe, Morne Seychellois, are 905 m şi se află în Parcul National Morne Seychellois; în sudul şi vestul insulei - Parcul naţional Baie Ternay Marine şi Parcul National Port Launay Marine; în afara insulei se află Parcul Naţional Ste. Anne Marine, Conception Island, Insula Therese, Insula Anonima şi Insula Silhoutte. Pădurile din Mahe au plante endemice rare ce se gasesc doar în Seychelles, cum ar fi specii unice de orchidee şi plantă carnivoră pitcher. O parte dintre aceste se pot vedea în Gradina Botanica.
North Island
gallery thumbnail
Северный остров - один из красивейших островов Сейшельского архипелага. На этой небольшой территории гармонично сочетаются просторные песчаные пляжи, пышная тропическая растительность, гранитные скалы и пресноводные озера. Северный остров - прекрасное место для подводного плавания. Прибрежные воды поражают многообразием рыб и морских животных, а благодаря рифу море остаётся чистым и прозрачным практически круглый год. Северный остров идеально подходит для романтического отдыха влюбленных парочек.
Praslin Island
gallery thumbnail
Praslin este cea de-a doua insula ca marime din Seychelles, la 44 km nord-est de Mahe. Praslin este impartit in doua districte administrative: Baie Sainte Anne si Grand'Anse (Praslin). Principalele asezari sunt Baie Sainte Anne, Anse Volbert si Grand'Anse. Praslin este cunoscuta ca o destinatie turistica, cu multe plaje si hoteluri. Are de asemenea terenuri substantiale de paduri tropicale, cu pasari precum Seychelles Bulbul si papagalul negru. Rezervatia naturala Valee de Mai este cunoscuta pentru unicele sale coco de mer si vanilla orchidee. Cele mai multe hoteluri din Praslin sunt mici, cu putine exceptii, precum Berjaya Praslin Beach Resort, Paradise Sun, L'Archipel, La Reserve si Coco de Mer. Toate hotelurile din Praslin ofera standarde inalte de confort si majoritatea sunt cabane sau bungalow-uri.
Silhouette Island
gallery thumbnail
A treia cea mai mare insula din Seychelles, insula Silhouette a fost, candva, o vizuina a piratilor, in special a corsarului francez Jean Hodul, a carui comoara, se presupune ca este ingropata undeva pe insula. Ceea ce este cert, insa, este ca Silhouette este locul unde se afla cea mai virgina padure din arhipelag. Muntele Plaisir (751 metri) este acoperit cu arbori de santal si bois de natte. Doua cladiri de pe insula sunt extrem de evocative pentru vremurile trecute. Vechea casa de plantatie din La Passe este un exemplu gratios si demn de arhitectura creola, care intotdeauna includea o veranda spatioasa in jurul casei si un set de trepte pe fiecare din cele patru laturi. Casa a fost construita in anii 1860 si a fost casa familiei Dauban, care a detinut insula si a angajat 250 de muncitori pe proprietatea sa de 800 de hectare, pentru producerea de copra (ulei din nuca de cocos), ulei de scortisoara si vanilie. O indicatie despre prosperitatea familiei Dauban se gaseste in cealalta cladire, mausoleul familiei, care ocupa un loc linistit, inconjurat de plantatii de nuca de cocos si este flancat de sase coloane masive in stil greco-roman. Insula Silhouette este la, aproximativ, 20 de kilometri nord de Mahe si se vede clar de pe plaja Beau Vallon.
Prognoza meteo
Curs valutar