Mauritius » Regiuni

Coasta de Est
gallery thumbnail

Coasta de Est

Aflată în Oceanul Indian, această insulă situată în mijlocul unei ape de culoarea turcoazului reprezintă o oază de liniște și pace. aici se amestecă cu prezentul, vechiul cu noul, oferind o frumusețe care cu siguranță nu va lăsa indiferenți, astfel încît veți dori să vă reîntoarceți.
Se pot practica foarte multe sporturi de apă: windsurfing, caiac, surfing, snorkelling, pescuit la adîncime.


Coasta de Nord
gallery thumbnail
Locuri excelente pentru cei pasionati de scufundari. Partea de nord a insulei este cea mai dezvoltata, iar in Grand Baie pot fi gasite numeroase restaurante si discoteci cu muzica buna. Atractiile turistice sunt: Pamplemousse Garden, ruinele Balaclava si satul Triolet Shivala, livezile Labourdonnais, cu o mare varietate de arbori fructiferi tropicali si Cap Malheureux – locul in care se poate vizita o biserica fermecatoare cunoscuta pentru acoperisul rosu cu vedere la laguna. Cumparaturile in Grand Baie, unde se gasesc boutique-uri de top pe Sunset Boulevard si Pamplemousses, unde se gasesc suverniruri si articole facute de localnici reprezentand cultura din Mauritius. Sporturile extreme sunt: yachting, Grand Baie fiind recunoscut ca centrul mauritian pentru yachting, catamaran sau chartere pentru pranz privat servit in larg; Kite-surfing practicat in apropiere de Cap Malheureux si Anse La Raie; Scuba Diving, partea de nord a insulei fiind cel mai bun loc de pe insula pentru practicarea acestui sport. Se pot face plimbari cu barca la grupul de mici insule din nord, un loc care atrage din ce in ce mai multi turisti.
Coasta de Sud
gallery thumbnail
Coasta de sud este o zona potrivita pentru cei care vor sa faca windsurfing datorita vantului puternic si nu este protejat de recif. Atractiile turistice sunt: Black River Gorge National Park; Targul Mahebourg, fosta capital a insulei, este mai putin turistic dar este totodata cel mai traditional targ de pe intreaga insula; aici se pot gasi condimente variate, haine si jucarii pentru copii; tot aici loc se pot incerca si restaurantele traditionale. Se pot face excursii pe Île aux Aigrettes, rezervatie naturala, unde veti descoperi cum arata insula acum 400 de ani. Gradina zoologica Rivière Des Anguilles gazduieste peste 2.000 de crocodili, 1.000 de broaste testoase si aproximativ 23.000 de specii de fluturi si insecte
Coasta de Vest
gallery thumbnail
Cele mai lungi plaje de pe insula sunt situate in vest. Zona in care este asezata capitala insulei - Port Louis ideala pentru practicarea sporturilor nautice.

Atractiile turistice: Flic en Flac, Chamarel - pamantul in 7 culori (locul unde nisipul se gaseste in 7 culori diferite intr-un spatiu foarte mic; dunele de nisip, ce sunt rezultatul activitatii vulcanice, sunt acum protejate, insa mici „mostre” din acel nisip se gasesc in magazinele locale de suveniruri). Cumparaturile se pot face in Riviere Noire sau in Flic en Flac, dar drumul este destul de lung pana la aceste sate. Tamarin este locul ideal de pe intreaga insula pentru practicarea de surf si kite-surf. Aici regasim cea mai buna scoala de surf, unde oricine poate invata bazele acestui sport. Pescuitul in larg se practica in vest, iar barcile se pot inchiria de la hoteluri.
Casela este de asemenea o zona populara ca atractie pentru fauna bogata in tigri, maimute, broaste testoase gigante si alte 140 de specii de pasari. Copiii se pot bucura de plimbarile cu lei, pot incerca competitiile de pescuit si pot juca mini-golf. 
Prognoza meteo
Curs valutar